Dijital Baskı Dünyasında Yeni Bir Güç: Powerjet

Powerjet, yüksek baskı çözünürlüğü, her kafa için ayrı temizleme butonu, boya seviye alarmı, dijital kontrollü ısıtıcı sistem, güçlü vakum sistemi, çift fan sistemi, 4 farklı ısıtma sistemi, step çizgisini önleyici sistem, dayanıklı ve stabil mekanik gövde ile birçok avantajı bir arada sunuyor.  

Uzman Endüstriyel Kimya Çözümleri, Powerjet markasıyla Konica 35 pl, 14 pl, 42 pl makinelerinde baskı kalitesi sunuyor. Müşterilerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda üretilen Powerjet, yüksek baskı çözünürlüğü, her kafa için ayrı temizleme butonu, boya seviye alarmı, dijital kontrollü ısıtıcı sistem, güçlü vakum sistemi, çift fan sistemi, 4 farklı ısıtma sistemi, step çizgisini önleyici sistem, dayanıklı ve stabil mekanik gövde ile birçok avantajı bir arada sunuyor. Uzman Endüstriyel makine satışının yanı sıra dijital baskı mürekkeplerinin üretimini de gerçekleştiriyor. Uzman Endüstriyel Kimya Çözümleri Yöneticisi Yılmaz Öztekin, Can Öztekin ve İzzet Romano ile çalışmalarına ilişkin bir söyleşi gerçekleştirdik.

Uzman Endüstriyel Kimya Çözümleri olarak getirdiğiniz Powerjet marka digital baskı makinelerinin özelliklerinden bahseder misiniz?

Türkiye’de bir yenilik olarak Powerjet markasıyla Konica kafada 35 pikolitreyi piyasaya sunduk. Bu piyasadaki tecrübemize istinaden Konica 14 pl ile baskıda alınan netlik ve Konica 42 pl ile baskıda alınan doygunluğu Konica 35 pl de aynı anda yakaladığınızdan dolayı yüksek baskı çözünürlüğü ve yüksek baskı kalitesini beraberinde getiren Konica 35 pl dijital baskı pazarında büyük talep görecektir. Bunun yanında tabi ki sadece Konica 35 pl ile değil 14 pl ve 42 pl seçeneklerimizle de makinelerimizi satıyoruz. Powerjet makinesinin dizaynı bize aittir. Çünkü biz bu makineyi oluştururken müşterilerin piyasadaki makineler hakkındaki şikayetlerini dikkate alarak kendi makinemiz de bunlara mahal vermeyecek şekilde dizayn ettik. Dayanıklı stabil ve mekanik gövde üzerine step çizgisini önleyici sistem ve aparatlarla baskı yapılacak malzemenin sağa sola kaymasını önledik. Makine üzerinde ön, orta, arka ısıtma bölgeleri ile birlikte buna kafa ısıtmayı dahil ettik. Çift fan sistemiyle baskının kuruma süresini azalttık. Anlayacağınız üzere kısaca müşterileri memnun edecek bir makine piyasaya sunduk.

Makineleri getirme amacınız ürettiğiniz boyaların satışına yönelik midir?

Getirme amaçlarımızdan biride tabi ki ürettiğimiz boyaların satışına yöneliktir. Ama sadece bu konuya bağlamak yanlış olur. Çünkü bizim bu piyasadaki hizmetlerimiz sadece boya üretmekle ilgili değildir, bu konuya daha sonra değiniriz. Ama ne yazık ki bu piyasada boya konusunda insanlar makine getiren firmalardan dolayı o kadar sıkıştırılmış hapsedilmiş durumda ki bizde dedik ki madem biz boya üretiyoruz neden makine getirmeyelim. Hem müşteriler kaliteli bir makineye sahip olsun hem de boyamızın kalitesini yerinde görsün.

Diğer kafa modelleriyle ilgilide makine satışı yapmayı düşünüyor musunuz?

Çok doğru bir konuya değindiniz. Piyasada Konica kafayla kalmayı düşünmüyoruz. Çünkü biz sadece Konica boyası üretmiyoruz. Geniş bir yelpazemiz var ve bunun akabinde ileride diğer kafa modelleriyle ilgili makine satışlarımızda olacaktır. Tabi ki bu işler hemen olmaz adım adım ilerleyerek yapacağız.

2011 yılında hedeflediğiniz makine satışı kaç adettir?

İşte bu konuda çok şikayetimiz var. Neden diye sorarsanız, piyasada satılan makineler o kadar yanlış satış politikalarıyla satılıyor ki biz buna katılmıyoruz. O kadar uzun vadelerle satılan makineler var ki bu satışları yapanlar kazandıklarını zannediyorlar ama yanılıyorlar. Hem piyasanın satış kalitesini bozuyorlar hem de ileride neler kaybedeceklerini bilmiyorlar. Bu benim fikrim tabi ki. Ama bizim satış politikamız belli ve bu satış politikamızdan ödün vermeyi düşünmüyoruz. Biz hedef adet olarak değil, müşterilere uygun fiyatla kaliteli makineyi ve uygun fiyatla kaliteli boyamızı sunmayı ve bununla birlikte kaliteli hizmeti belirledik.

Hangi boya çeşitlerini üretiyorsunuz, boya satışlarınız ne durumda ve daha çok hangi kafaya uygun boya revaçta. İleride başka boya çeşitlerini de üretmeyi düşünüyor musunuz?

İlk olarak şunu belirtmeyi kendime borç bilirim. Türkiye’deki yerli ilk boya üreticisi olmakla gurur duymaktayız. Bilindiği üzere ilk olarak Xaar boyasıyla bu piyasaya girdik daha sonra Konica, Seiko, Spectra kafaların modellerine göre boya üretimine geçtik. Boyaların satış durumları tabi ki farklılık göstermektedir. Ama bu farklılık da o kadar büyük değildir. Zaten boya satışlarımızda piyasadaki makinelerin hangileri revaçta ise ona göre değişkenlik göstermektedir. Boyaların yanında solvent üretimimizin de olduğunu belirtmek isterim. Şu anda yenilik olarak son 1 yıldır tekstille ilgili olarak süblime boyası ve Xaar kafalı plotter makineleri içinde yağ bazlı boya üretmekteyiz. İleri dönemde hedeflerimizin arasına iç mekân boyaların üretimini de koyduk ve bu konuda da diğer boyalardaki başarımızı yakalayacağımızdan eminim.

Powerjet makinesi ve boya üretimi dışında dijital baskı pazarı için getirdiğiniz başka makineler ve hizmetler nelerdir?

2 yıldır getirmiş olduğumuz Kafa Açma Makinesi’yle sayısız müşterilerimize çeşitli modellerde ki kafaları açarak yardımcı olduk ve olmaya devam ediyoruz. Eskiden boyadan dolayı tıkanmış kafalar iş görmez diye yeni kafalar alınırdı. Biz müşterileri bu maliyetli masraftan kurtardık. Şimdi bize boyadan dolayı tıkanmış kafaları getiriyorlar. Bizde bu kafaları kendi üretimimiz olan özel bir solüsyonla ve kafa açma makinemizle kafa modellerine göre %80 ile %100 arası açıp müşterilerimizin bu kafalarını yeniden baskı yapacak hale gelmesini sağlıyoruz. Bu işi de çok uygun bir maliyette müşterilere sunuyoruz. Bir de bu makinenin yanında getirdiğimiz fakat ne yazık ki daha değeri anlaşılamayan bir makinemizden de bahsetmek istiyorum. Bu makinemizin adı Ultrasonic Boya Tankı. Bu makinenin sağladığı avantajlar bu piyasa için bulunmaz bir fırsat. Bilindiği üzere baskı yapan yerler büyük maliyetler harcayarak boyaların çalışması için çevre koşullarını uygun hale getirirler. Bu makineyle bu yatırıma son veriyorsunuz. Boyaları bu makinenin içindeki tanklara boşaltarak, dışarıdaki sıcaklık ne olursa olsun, bu makine sayesinde boya hep kendisinin çalışması için gerekli olan sıcaklıkta sabit kalıyor. Hem de makinedeki titreşim sayesinde boyanın içindeki elektrostatikleşmeden dolayı zamanla birbirine yapışan pigmentler dağılarak boyanın kafaya rahat şekilde gitmesini sağlıyor. Böylece bu makine sayesinde hem kafanın tıkanmasını engellemiş oluyorsunuz. Hem de boyanın çalışması için gerekli sıcaklığı sağlamış oluyorsunuz. Dediğim gibi dijital baskı piyasası için bir mücevher bu makine.

Bunun yanında farklı bir iş kolunda da faaliyetimiz var. Kısaca bundan da bahsetmek isterim. Gıda, ilaç, kablo v.b. üretim dallarında kullanılan Inkjet Kodlama Makinesini getirmekteyiz ve bu makinelerde kullanılan mürekkebi ve solvent çeşitlerini de üretmekteyiz. Getirttiğimiz Kingly Inkjet Makinesi bu üretim dallarında yazılması zorunluluk olan üretim tarihi, son kullanma tarihi, seri no gibi yazıları yazmaktadır. Kingly ve bu piyasada kullanılan diğer ınkjet kodlama makinelerine de uyumlu mürekkebi ve solventi de üreten Türkiye’deki tek firma olarak gurur duyuyoruz.

Print Friendly, PDF & Email