PİMMS Group ITM 2018’de tekstildeki gücünü ortaya koydu

PİMMS Group, ITM 2018 Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’nda bir kez daha tekstil baskı sektöründeki uzun yıllara dayanan deneyimini ve uzmanlığını gözler önüne serdi. PİMMS Group standında sergilenen altı ayrı tekstil baskı makinesi, sektörün dijital baskı ihtiyaçlarına yönelik sunduğu gelişmiş ve yüksek performanslı teknolojisiyle fuarda farkını ortaya koydu.

PİMMS Group, 14-17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ITM 2018 Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’nda Homer ve Axia markalarının endüstriyel dijital tekstil baskı çözümleriyle sektördeki gücünü bir kez daha ortaya koydu. Fuar boyunca sürekli baskı yaparken sergilenen altı ayrı baskı sistemi ile dijitalleşen tekstil sektörünün baskı gereksinimlerine yüksek hızlı çözümleri ile yanıt veren PİMMS Group, Türkiye ve çevre ülkelerden gelen tekstil üreticilerinin ilgi odağı oldu. Tekstil baskıda PİMMS uzmanlığını yansıtan stant tasarımı da fuar ziyaretçilerinden tam not alırken, stantta sergilenen kumaş uygulamaları tekstil üreticilerine ilham verdi.

PİMMS Group Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aygüler, dijitalleşen tekstil sektörüne sundukları geniş baskı çözümlerinin tekstil üreticileri tarafından ilgiyle karşılandığını belirtti. Aygüler, tekstil sektöründe artan dijitalleşmenin fuarda da ön plana çıktığını ifade ederek sektöre dair şu değerlendirmelerden bulundu: “Son yıllarda dijital baskı ile üretilen kumaş miktarı hızla artmaya devam ediyor. Daha önce geleneksel metotlarla sınırlı kapasitede baskı yapan tekstil sektörü, daha gelişmiş ve son teknoloji dijital baskı makineleri ve gelişmiş kafa teknolojileri sayesinde daha endüstriyel, daha yüksek verimlilik sunan ve daha hızlı üretim modeline geçiş yapmaya başladı. Dijital baskının tekstil sektöründe payının hızla artması, pek çok baskı üreticisinin de tekstile yönelmesini sağladı. Bu çift yönlü geçiş, çok yönlü dijital baskı sistemlerine ihtiyacı artırırken, üreticinin teknoloji gereksinimlerini de şekillendiriyor. Biz de PİMMS Group olarak, Türk tekstil üreticilerinin bu ihtiyaçlarını doğru analiz ediyor ve tüm tekstil baskı gereksinimlerini karşılayacak teknolojileri pazara sunuyoruz. Distribütörlüğünü yaptığımız Homer dijital tekstil baskı makineleri de tekstil sektörü için ne kadar doğru bir marka olduğunu da bu fuarda bir kez daha göstermiş oldu.”

Homer ile verimliliğinizi en üst seviyeye çıkarın

Fuarda sergilenen Homer kumaşa direkt baskı makinesi ve kağıt transfer baskı makineleri dört gün boyunca aralıksız baskı yaptı. Standın öne çıkan çözümlerinden bir olan Homer HM3200R modeli, 3.20m ebadındaki baskı süper geniş eni ve tek pass modunda saatte 360m2 baskı hızı ile özellikle ev tekstili ve döşemelik kumaş üreticilerinin endüstriyel ve yüksek verimlilik gerektiren baskı ihtiyaçlarına uygun tüketim maliyetleri ile benzersiz bir çözüm sunuyor. HM3200R kağıt transfer baskı makinesi, direkt kumaşlara da baskı yapabilme becerisi, sunduğu kolay kullanım özellikleri, otomatik kağıt besleme sistemi, boya sirkülasyon teknolojisi, sektör lideri Kyocera endüstriyel baskı kafaları, kafa koruma sistemi ve endüstriyel boya tedarik ünitesi gibi stabil ve kesintisiz baskı olanakları ile tekstil sektöründen tam not aldı.

Stantta sergilenen bir diğer Homer kağıt transfer baskı makinesi olan HM1800R modeli de saatte 320m2 baskı hızı ile dört gün boyunca aralıksız baskı yaptı. 10.000 metrelik jumbo transfer kağıtlarını destekleyen opsiyonel malzeme yükleme sistemi ile sergilenen makine, özellikle ev tekstil üreticilerinin yüksek kapasite ihtiyaçları göz önünde bulundurarak geliştirildi. HM3200R modelinde olduğu gibi birçok kullanıcı dostu ve otomatik baskı teknolojilerini sunan ve aynı zamanda direkt kumaşa da baskı yapabilme olanağı sunan makine, ev tekstili, hazır giyim, iç mekan dekorasyon ve tekstil bazlı reklam uygulamaları gibi pek çok üretim için ideal.

Süblimasyon transfer baskıda olduğu kadar, direkt kumaşa baskıda da uzmanlığını kanıtlayan Homer, HM1800-K8 modeliyle de pamuklu ve ipek kumaşlara baskı yapmak isteyen tekstil üreticilerine tanıtıldı. Blanketli sistemi ile pek çok kumaş çeşidi üzerine reaktif, asit ve dispers boyalarla direkt baskı yapan HM1800-K8 modeli, 8 adet endüstriyel baskı kafası ile saatte 180m2 baskı hızına sahip. Malzeme kırışmasını önleyen ve kafa koruyucu sistemi, stabil blanket ve malzeme yürütme sistemi, otomatik kafa temizleme teknolojisi, kesintisiz baskı için güçlü üretim modu ve kullanıcı dostu yazılım gibi pek çok otomatik ve güçlü teknolojilerle donatılmış makine, geleneksel baskı yöntemlerinden dijital baskıya geçmek isteyen tekstil üreticilerinin daha yüksek performans ihtiyaçlarını karşılıyor.

PİMMS Group standında sergilenen bir diğer Homer grubu çözüm ise HM1800P modeli oldu. HM1800P kağıt transfer baskı makinesi, endüstriyel 4 adet Kyocera baskı kafası ile saatte 210m2 baskı hızına sahip. Kompakt tasarımı ile daha karlı üretimler ve işlerinde yüksek verimlilik elde etmek isteyen baskı üreticileri için geliştirilmiş olan model, kolay kullanım özelliklerinin yanı sıra, sektörün ihtiyaç duyduğu otomasyon ve uzun süreli kesintisiz baskı ihtiyaçlarını bünyesinde topluyor.

Axia, tekstil baskıya giriş yapmak isteyen üreticilerin tercihi oldu

PİMMS Group’un uzun yıllar tekstil sektöründeki tecrübesine dayanarak, sektörün baskı ihtiyaçları ve eksikleri göz önünde bulundurularak geliştirilmiş Axia dijital baskı çözümleri de stantta yerini aldı. Tekstil baskıya giriş yapmak isteyen ve kolay kullanım ve yüksek çözünürlüklü baskı talep eden üreticilere yönelik geliştirilen Axia Tex serisi kağıt transfer baskı makineleri, fuarda dört gün boyunca aralıksız baskı yaparak performans gücünü ve kalitesini ortaya koydu.

Çapraz dizilimli 4 adet Epson 5113 baskı kafalarına sahip Axia Tex 1904 modeli 3 pass (1800x1800dpi) ile saatte 100m2 baskı hızı sunarken, 3 adet Epson DXS baskı kafaları ile 3 pass modunda (1800x1800dpi)  85m2 hız ile baskı imkanı sunuyor. Axia Tex serisi, ince transfer kağıdı için yüksek kalitede baskı sağlayan sarma sistemi, infrared ve fan üflemeli kurutma sistemi ve 1000 metre kağıt sarım ünitesi gibi pek çok işlevsel özellikleri bünyesinde topluyor.

PİMMS Group tekstil sektöründeki deneyimini ITM Fuarı’nda paylaştı

ITM Fuarı’nı tekstil sektörünün önemli bir buluşma noktası olarak değerlendiren Aygüler, fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçi kitlesinin her fuarda olduğu gibi bu yılki etkinlikte de stantlarına gösterdiği ilgiden memnun olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin dört bir yanından ve çevre ülkelerden tekstil üreticilerini ağırladıklarını ifade eden Aygüler, sektörün her zaman ilk tercihi olmaktan dolayı gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.

Print Friendly, PDF & Email