Pimms Group, Handway çözümlerini ambalaj sektörü ile tanıştırdı

Su bazlı mürekkep teknolojisiyle Handway endüstriyel oluklu mukavva baskı makinesi, flekso maliyetlerinde baskı imkanı sunuyor. Bundan sonra dijital, ambalaj sektörünün yeni yatırım bütçelerinde daha kolay yer bulacak.

Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 43 ülkeden 1.153 firma ve firma temsilcisini buluşturan fuar, sektör katılımcılarından tam not aldı. Pimms Group, oluklu ambalaj sektörüne yönelik dijital baskı markası Handway ile fuarda yer aldı. Fuar süresince ambalaj sektörünün yoğun ilgisini çeken Handway dijital baskı çözümleri, su bazlı boya avantajıyla flekso maliyetlerini yakalamayı başardı. Pimms Group standından Endüstriyel Ürünler Genel Müdürü Ekrem İşçimenler ile bir araya geldik.

Ekrem Bey, Pimms Group olarak Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’na katıldınız. Fuara hangi amaç ve beklentilerle katıldınız?

Ekrem İşçimenler: Bilindiği gibi oluklu ambalaj sektöründe flekso ve ofset makinelerle hizmet verilmektedir. Pimms Group Türkiye temsilcisi olduğu Hanglory Group çatısı altında faaliyet gösteren Handway markasının çözümleriyle oluklu mukavva baskısında flekso maliyetlerini yakaladı. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’na da bu ayrıcalığı sektörle paylaşmak için katılım gösterdik. Her türlü kağıda baskı yapabilen Handway çözümleri fuar süresince ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Handway’in sunduğu çözümler ve avantajları hakkında bilgi verir misiniz?

Ekrem İşçimenler: Geçmişte flekso maliyetlerini yakalamak mümkün değilken, bugünün teknolojisi ve Handway’in Ar-Ge çalışmalarıyla oluklu baskı uygulaması yapmak artık çok kolay ve hızlı hale geldi. Handway Glory 1604 modeli, dijital olarak dakikada 150 metre, 9.000 tabaka/saat basabilen bir makinedir. Bu sayede, hiçbir ikinci işleme gerek duyulmadan nihai ürün elde edebiliyorsunuz. Yüzde 100 su bazlı olması sebebiyle, özellikle gıda ve yiyecek kutularında kullanımıyla yatırımcısına kazanç sağlayacak bir teknolojidir.

Türkiye oluklu ambalaj üretiminde hangi seviyede? Bu noktada dijital baskı hangi noktada?

Ekrem İşçimenler: Türkiye oluklu üretiminde dünyanın üst sıralarında yer alıyor. Günümüzde müşteriler, stok maliyetlerine katlanmadan düşük tirajlı işlerini çözümlemek istiyor. Bugün birçok firmadan birden fazla flekso makinesi var. Ancak teknolojinin geldiği nokta itibariyle Handway oluklu mukavva baskı çözümleri artık yatırımların vazgeçilmez makinesi haline gelecek. Bu işin nasıl olduğunu sektöre göstermek amacıyla senede 4 milyon kutu basabilen Handway Highjet 2500B Oluklu Dijital Inkjet Baskı Makinesini sergiledik. Bu modelimiz, 2.500×3.000 baskı eni ve hızıyla oldukça dikkat çekti. Yerli ve yabancı piyasanın ilgi odağı oldu. Makinemizin en büyük avantajları hem üstü açık onduleye hem de kesilmiş ürünlere baskı yapabilmesidir.

Oluklu ambalajda dijital baskı nasıl avantajlı hale geldi?

Ekrem İşçimenler: Fleksonun birçok dezanvatajı var. Öncelikle ilk olarak karşınıza klişe maliyetleri çıkmaktadır. Bu maliyetleri karşılamak için çok yüksek adetlerde üretim yapmanız gerekir. Bu maliyetlerden sonra yoğun bir emekle ustaya bağlı olarak bir ürün ortaya çıkarırsınız. Bu anlamda hata yapılma olasılığı da oldukça yüksektir. Dijitalin dezavantajları ise, UV mürekkeple yüksek maliyetlerle ama anında üretim yapabilmekteydi. Handway, flekso ve dijitalin bu dezavantajı bir kenara bırakıp, su bazlı dijital   mürekkepler ile maliyet hız avantajınıbir araya getirmiştir. Böylece düşük baskı maliyeti, anında üretim, yüksek baskı kalitesi ve hız bir araya geldi. Yine bir diğer önemli konu dijital ile, stoksuz üretim ön plana çıktı.

Fuardaki ziyaretçilerden aldığınız izlenimleri öğrenebilir miyiz?

Ekrem İşçimenler: Fuarda bir müşterimizin cep telefonundan gönderdiği bir çalışmanın demo baskısını anında gerçekleştirdik. Dolayısıyla dijitalin, oluklu ambalaj sektörünün pratik ve hızlı ve önemli bir oyuncusu haline geldiğini gösterdik. Yurt içi ve yurtdışı piyasalardan çok sayıda misafirle görüşme fırsatı yakaladık. Makinemizin baskılarını baskı hızlarını, kalitesini ve düşük maliyetlerini gördükleri zaman oldukça etkilendiler. Artık oluklu ambalajda dijitale geçiş zamanının geldiğini kendileri ifade ettiler. Fuarda herşey ortadadır, maliyetleri ispatladık gösterdik. Rakamları alt alta koyduğumuzda ortaya çıkan sonuç dijitalin baskı teknolojisi olarak seçilmesi gerektiğini gösteriyor. Ambalaj sektörünün bundan sonraki yatırım bütçelerinde dijital önemli bir yer tutacaktır. Türkiye, dünya oluklu ambalaj üretiminde ilk 10 ülke içinde yer alırken, çevre ülkeler arasında ise lider konumdadır. Bu anlamda hem yurt içinden hem de yurt dışından dijitale olan talep kısa sürede hızlanmaya başlayacaktır. Gelecekte Türkiye hem Avrupa’nın hem de Ortadoğu’nun ambalaj merkezi olacaktır. Bu gelişen pazardan pay almak isteyenlerin tercihi de Pimms Group olacaktır.

Pimms Group, ambalaj sektöründe de hızlı bir büyüme yakalayacak gibi görünüyor. Ambalaj sektöründeki plan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Ekrem İşçimenler: Bilindiği gibi Pimms Group Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selahattin Aygüler, reklam sektörünü dijital baskı ile tanıştıran duayen isimlerden birisidir. Pimms Group’un dijital baskıdaki bu tecrübe ve bilgi birikimini oluklu ambalaj sektöründe de hissettirmeyi hedefliyoruz. Türkiye distribütörü olduğumuz Handway dünyanın birçok noktasında satış ve kurulumlar yapmaktadır. Pazardaki tanıtım çalışmalarımızla birlikte yurt içinde de ciddi bir satış grafiği yakalayacağımıza inanıyorum.

Print Friendly, PDF & Email