2014 Yılı Pimms İçin Hareketli Geçecek

Selahattin Aygüler: SDS firması ile bütün tabelacılara AROKS firması ile de fotokopi merkezleri ve matbaalar hizmet vermek için bayilik sözleşmeleri imzalandı ve ilk satışlarını gerçekleştirdiler. Böylece kaliteli ürünlerimizi Türkiye geneline en uygun fiyatlarla ulaştırmayı hedefliyoruz.

Mimaki DPES Fuarı’nda yenilikçi çözümlerini sergiledi. Mimaki’nin Türkiye Distribütörü Pimms firması da yaşanan gelişmeleri ve değişimleri takip etmek için fuarı ziyaret etti. Pimms Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aygüler sorularımızı yanıtladı.

Çin’de düzenlenen D-PESS Reklam fuarını takip ettiniz. Fuarı hangi amaçla ziyaret ettiniz? Fuar genel olarak nasıl geçti?

Bu seneki ziyaretimiz, piyasalarda neler çıktığını görmek ve neler çıkacağını duymak amacıyla bu seyahati gerçekleştirdik ve en önemli etkeni de gerek Çin’deki gerekse dünyadaki meslektaşlarımla bu fikir alışverişini paylaşmak ve hasret gidermekti.

Fuarda dikkatinizi çeken konular oldu mu? Hangi konularda yenilikler vardı?

Fuarda bu sene göze çarpan ve bizi şaşırtacak yenilik göremedim.Herkes daha önce ürettiği makineleri biraz daha geliştirmiş. Fakat yeni makineler içinde yeni çalışmaların başladığını duydum.

Fuara Türkiye’den ilgili nasıl değerlendiriyorsunuz? Sektörümüz fuara ilgi gösterdi mi?

Geçen senelerle karşılaştırdığımızda bu sene Türkiye’den gelen ziyaretçi sayısında oldukça azalma vardı. Bir etkisinin de 30 Mart’ta yapılacak seçimlerden dolayı çoğu reklamcının zaman bulamayışıdır diye düşünüyorum.

Firmanız adına fuar nasıl geçti? Türkiye pazarına yeni ürün sunmayı planlıyor musunuz?

Bildiğiniz üzere biz zaten Mimaki’nin Türkiye ve bölgedeki distribütörüyüz. Bundan dolayı bu ziyaret sırasında Mimaki’nin ürettiği yeni ürünleri görüp bilgilenme fırsatı bulduk.

Bu fuarda Mimaki Print ROBO 60 modeli ile JFX-200 LED UV printerı tanıttı. ROBO 60 Modeli genellikle seri promosyon ürünleri, tanıtım kartları gibi seri üretim yapan firmaların işini hızlandırmaktadır. Mimaki  JFX-200 LED UV printer’ı ise normal üretim yapan bütün reklamcılar için tasarlanmış, fiyatı da ona göre uygun hale getirilmiş. Bu ürünlerin teslimatına Haziran ayından itibaren başlayacağımızı duyurmak isterim.pimss2

2014 yılında Endüstriyel Reklam sektöründe büyüme bekliyor musunuz?

2014 yılı bazı sektörler tarafından ekonomik olarak iyi geçmeyeceği söylense de bizim gözlemimiz 2014’ün bizim sektörde, oranı çok olmamakla beraber büyüme olacağını ön görüyorum.

2014 yılına ilişkin plan ve hedefleriniz nelerdir? Yeni yatırımlarınız olacak mı?

2014 yılı bizim için çok hareketli bir yıl olacak. Bu sene sektörlerin çoğuna hizmet veren bayilerimize Türkiye’nin kendi konularında en güçlü 2 firması ile bayilik anlaşması imzalandı. Pimms’in ithal ettiği Mimaki ürünlerini, bu 2 firma sayesinde tüm Türkiye geneline dağıtacagız.

SDS firması ile bütün tabelacılara AROKS firması ile de fotokopi merkezleri ve matbaalar hizmet vermek için bayilik sözleşmeleri imzalandı ve ilk satışlarını gerçekleştirdiler. Böylece kaliteli ürünlerimizi Türkiye geneline en uygun fiyatlarla ulaştırmayı hedefliyoruz.

Sektöre vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Sektörümüz gün geçtikçe büyüyor, buna paralel olarak yatırımlarda büyüyor. Sektöre yatırım yapacak kişilerin, bu hızla gelişen teknoloji dünyasında teknolojiyi takip ederek, kısa sürede demode olmayacak ve problem oluşturmayacak ürünlere yatırım yapmalarını tavsiye ederim.

Print Friendly, PDF & Email