Alfanorm ’dan “Balkan Junior” Beceri Yarışmasına Destek

 
İlki Türkiye’de İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Balkan Junior” Beceri Yarışması, 8-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında 6 Balkan ülkesi Sırbistan, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya ve Karadağ katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitimin, eğitmenin, üretenin ve inovatif fikirlerin yanında olmayı ilke edinen Alfanorm ailesi, yine bir eğitim ve dostluk projesine destek oldu. İlki ülkemizde İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Balkan Junior” Beceri Yarışması, 8-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında 6 Balkan ülkesi Sırbistan, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya ve Karadağ katılımıyla gerçekleştirildi.

“Balkan Junior” yarışmasının amacının, Balkan ülkeri arasındaki dostluğun ve kardeşliğin pekiştirilmesi ile Balkan ülkerinde mesleki eğitim gören öğrencilerin CAD-CAM alanında bilgi ve becerilerinin paylaşılması ve geliştirilmesi olduğunu tüm ülke temsilcileri önemle vurguladı.

Alfanorm Sponsor Oldu

Yapılan bu projenin her anında olmaya çalışan Alfanorm ekibi sponsorluğunu üstlendiği yemek organizasyonunda da tüm ülke temsilcileri ve öğretmenlerle birlikteydi. Yemeğe başlamadan önce yarışmada ilk üçe giren ülke temsilcileriyle Alfanorm ekibi bir röportaj gerçekleştirdi.

Proje sahibi olan İnönü Teknik Meslek Lisesi Müdürü Fatih Kamil Bilgin, “Öncelikle, Alfanorm’a her zaman yanımızda olduğu ve desteğini esirgemediği için teşekkür ederiz .Bu yarışmayı Balkanlarda yaşayan insanların birbirleriyle tanışmaları, kültürel ve mesleki yönde alışveriş yapmaları için düzenledik. 6 Balkan ülkesindeki kardeş okullarımızla protokol imzaladık ve anlaşma yaptık.Düşündük ki dünyada her ülke kendi komşu ülkesiyle kültürel alışveriş yapıyor. Bizde Balkan ülkelerinin birbirlerini tanımaları, birbirleriyle kaynaşmaları, teknolojik ve kültürel alışverişde bulunmaları için bu yarışmayı düzenlendik” dedi.

Bilgin şöyle devam etti: “Her ülkeden bir müdür, bir öğretmen ve iki öğrenci davet ettik. Onlara İstanbul’umuzu gezdirdik. Gelen öğrencileri de aile yanlarına yerleştirdik. Buradaki amacımız, aile kültürümüzü tanımalarını sağlamaktı.Biz bunda da cok başarılı olduk. Çocuklarımız çok memnun kaldılar. 9 Mayıs persembe günü başlayan bu yarışma, ilk önce yazılı sınav ile start verdi. Teorik sorular soruldu. Bu soruları her ülkenin kendi hocaları, ülke seviyelerine göre bir standart belirleyerek hazırladı. Cuma günüde pratik uygulama sınavını yaptık. Makine bölümünde CNC tezgahında bir malzemenin işlenmesini arkadaşlar. değerlendirdi. Birinci Sırbistan, ikinci Türkiye, üçüncü Slovenya oldu. Seneye de yarışma slovenyada yapılacak.Umut ediyoruz ki ülkemiz adına güzel bir iş başarmışızdır. Dostluklarımızın daim olması dileğiyle.”

Önümüzdeki Yıl Slovenya’da Olacak

Slovenya’nın okul müdürü Darko Bey ise proje ile ilgili şu sözleri söyledi: “Organizasyondan çok memnun kaldık. İlki Türkiye’de olması, bizi daha güçlü olmamız gerektiğinin göstergesi oldu. Çünkü çok iyi karşılandık ve ağırlandık. Ayrıca seneye yarışmanın Slovenya’da olması bizim için ayrı bir mutluluk. Yarışmada üçüncü olduk ama önemli olan bu değildi. Bizim için önemli olan Balkanların makinayla ilgili belli bilgi seviyesini ulaşmış olduğunu görmekti. Önümüzdeki yıl, elektro – teknik kategorisinde yarışmalar olacak. Bunun içinde ayrıca bir efor sarf etmemiz gerekiyor. Gerekli makine, ekipman ve yatırımın sağlanması için ihtiyacımız olan fonları alabiceğimizi umut ediyorum. Çünkü herşey makinelerin var olmasıyla ve de gerekli ekipmanlara sahip olduğumuz da bizi ileriye götürecektir. Bu konuda kendimize güveniyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Sırbistan Teknik meslek lisesinin müdürü Branko Bey yarışmayla ilgili “Fatih hocayla birlikte proje kordinatörlüğü yaptım. Herşey çok güzel geçti. Karşılama, organizasyon ve ağırlama herşey istenilen gibiydi. Birinci olduğumuz için çok mutluyuz. Buradaki amaç sadece birincilik değil, bilgi paylaşımında bulunmak mükemmel bir duygu bizim için. Yarışmanın içeriği iki kısımdan oluşuyordu. Birinci kısım teorikti. Geçen sene Ekim ayında teorik soruları, her ülke kendi hazırladı ve gizli bir yerde tutuldu. İkinci kısım ise ikiye ayrılıyor. Birinci kısmında, çıktının makinada yazılımsal olarak oluşturulması yani üretilme kısmı, ikinci kısmıda bunun sunum kısmını oluşturdu.Bizler böyle bir projede olduğumuz için çok mutluyuz” diyerek sözlerini tamamladı.

Print Friendly, PDF & Email