ARED 2014 Yılındaki İlk Seminerini Ankara’da Gerçekleştirdi

ARED’in sektörü her alanda bilinçlendirmek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği ARED İl Toplantıları 2014 yılında da sürüyor.

Şubat ayında “ATO-ARED Ankara Toplantısı ile “Kurumsallaşma, Rekabet ve Yönetim Semineri” düzenlendi. ARED Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Sezgin tarafından verilen seminere katılanlar önemli bilgiler elde etme fırsatı buldu. Seminerin ardından ARED Başkanı K. Halil Eligür başta olmak üzere sektörün önemli kişilerinden görüşler aldık.

ARED Başkanı K. Halil Eligür

ARED olarak 2014 yılındaki ilk toplantımızı başkentimiz olan Ankara’da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Gerek Ankara Ticaret Odası gerekse Ankara İl Temsilciliğimiz bizi çok güzel bir şekilde ağırladılar. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. 2 günlük bir program oldu. Çok faydalı paylaşımlar gerçekleştirdik. Eğitim seminerinde de kurumsallaşma konusunda çok önemli bilgiler edindik. 2014 yılındaki eğitim çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek. Yine bu yıl içinde sosyal medyayı ve internet sitemizi daha etkin bir şekilde kullanmalı planlıyoruz. Özellikle internet sitemizi daha aktif hale getirerek, meslektaşlarımızın tüm güncel gelişmeleri bulabileceği daha değerli ve başvurulması gereken bir adres haline getireceğiz. ARED olarak amacımız üye olsun olmasın, tüm sektörü kucaklayan bir derneğin olduğunu hatırlatmaktır. 2014 yılının tüm sektörümüz için hayırlı ve uğurlu geçmesini diliyorum. 

Şaban Beyler / İstanbul Reklam

İnsanlarımız iş yapmayı bilgiden daha çok önemsiyorlar. Ama her şeyin temelinde bilgi yatıyor. Bilgiye sahip olursanız daha verimli, faydalı ve güzel işlere imza atabilirsiniz. Öncelikle bunu çok iyi anlayıp, idrak etmemiz lazım. Eğitim seminerini veren arkadaşımız Ömer Faruk Sezgin, herkesin faydalanabileceği çok güzel bilgiler ve paylaşımlarda bulundu. Birçok arkadaşımız ise o günkü işlerini bu bilgilerden daha fazla önemsediği için gelmedi. Gelen tüm katılımcıların çok faydalı bilgiler elde ettiğine inanıyorum. Ankara’yı Açıkhava reklamcılığında gelişime daha fazla ihtiyaç duyan bir pazar olarak görüyorum. Dolayısıyla Ankara’nın içinden daha fazla katılım olmasını beklerdik.

Ankara Eray Reklam /  Füsun Doğruoğlu

Seminer Ankara açısından değerlendirildiğinde katılım beklentilerin altında kaldı. Ankara’da 7 sene aradan sonra böyle bir seminere daha fazla ilginin olmasını bekliyorduk. Ankara ve çevre şehirlerdeki meslektaşlarımıza semineri çok iyi anlattığımızı düşünüyorum. Akşam düzenlenen yemeğe katılım oldukça yüksekti. Ancak seminer konusunda aynı ilgiyi göremedik. Biz bölgedeki tüm meslektaşlarımıza ulaşarak duyurularımızı ve davetimizi yaptık. Bu açısından beklentilerimizi karşılamadı. Şu anda bir seçim dönemi içinde olduğumuz için reklam sektörü oldukça hareketli. Bu noktada ciddi işler yapılıyor. Bununla birlikte ciddi bir rekabet yaşanıyor. Bu rekabet ortamı da kalitenin çıtasının yükselmesini engelliyor. Ayrıca kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Birçok firmanın eleman ihtiyacı var. Eğer ARED’in düzenlemiş olduğu seminerler daha fazla takip edilirse bu haksız rekabetin önüne geçeceğimize inanıyorum. Buna paralel ARED’in kalifiye eleman konusunda yapmış olduğu çalışmaları yakından öğrenme ve görüş bildirme fırsatı elde edecekler. Eğer tüm meslektaşlarımız bu seminer için en azından bir saatlerini ayırsalardı, bu seminerin ne kadar faydalı olduğunu göreceklerdi. Yine de herkesin bu tarz toplantıların içinde yer almasını tavsiye ediyorum.

Muharrem Yıldırım / Yazım Reklam

ARED Yönetim Kurulu’nun değişimi ile birlikte eğitim programı da farklı bir konseptte gerçekleştiriliyor. Seminer kaynaşma, bilgi paylaşımı ve firma ve insan gelişimine odaklı düzenleniyor. Oldukça güzel ve başarılı bir program oldu. Tek üzücü yönü katılımı az olmasıdır. Ankara gibi çok büyük bir şehirde katılımın az olmasını sorgulamak gerekir. Daha güzel işler yapmak için bir araya gelmeliyiz. Bir araya gelindiğinde memnun olmayan meslektaşımız yok. Ama iş bilgi noktasına geldiğinde aynı birlik ve beraberliği sergileyemiyoruz. Umarım gelecekte daha bir katılım ve bilgi paylaşımının olduğu bir sektör haline geliriz. ARED bu noktada büyük bir çaba sarf ediyor. Sürekli yeni aktiviteler ve projeler için çalışıyor. Derneğimize sahip çıkıp sektör olarak hep birlikte büyümeliyiz.

 

Ankrya Reklam / Şahin Acar

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ankara’nın da eğitim alanına bakışı bu seminere de yansımış oldu. Eğitime önem verilmediğini bir kez daha gördük. Akşam düzenlenen yemeğe 100 civarında meslektaşımızın katılması, ertesi günü düzenlenen seminere ise bu sayının 50’nin altına düşmesi gerçekten acı verici bir durumdur. Biz katılımın yüksek olması için Ankara’da 110 noktada raket ve billboard çalışması gerçekleştirildi, 3 radyoda reklamlar yapıldı. Bununla birlikte meslektaşlarımızın ofislerine afişler asıldı. Bunlarla yetinmeyip, bizzat firmalara telefonla aranarak davet edildi. Dolayısıyla ülke genelindeki eğitim problemi bu seminere de yansıdı. Burada Ankara Ticaret Odası, ARED ve Ankara Reklamcılar Derneği’nin ortak bir çalışmasıydı. Bu iş tamamen gönüllülük esasına dayalı bir çalışmadır. Herkesi eğitmek gibi bir amacımız yok. Okullarda eğiteceğimiz bir kişi bile bu sektörün gelişmesine bir katkıdır. Bu derneğin bugünlere gelmesi ve bugün bizim yaptığımız çalışmalar “iğneyle kuyu kazmanın” bir örneğidir. Bu çalışmalar neticesinde ARED dünya çapında tanınan ve çalışmaları örnek gösterilen bir dernek haline geldi. Uluslar arası birliklerin sadece üyesi kalmakla yetinmeyip, yönetim kurullarında temsil ediliyoruz. Eğitim çalışmaları da bu zincirin bir halkasıdır.

Erol Gökmen / Osmanlı Reklam

ARED’in ilk kurulduğu günden bu yana faaliyetlerini takip edip, katılım göstermekteyiz. Sivil toplum örgütlerinin katkısına ve faydalarına inanan bir kişiliğe sahibiz. Dolayısıyla ARED’in yaptığı tüm çalışmaları takdir ediyorum. Bu bir gönül işidir. Sivil toplum örgütü üyesi olan olmayan herkesi kucaklamalıdır. Bu nedenle sivil toplum örgütü olacak isek ayrım yapma hakkımız yok. Altyapı oluşturup, daha fazla bir araya gelip bir sinerji oluşturmalıyız. Üyelik bundan sonraki aşamadır. Daha sonra kurumsallık, haksız rekabet vs. konular sırasıyla konuşulur ve çözüm yolları aranır. Ömer Bey seminerde çok faydalı bilgiler veriyor. Buraya katılan herkesin faydalandığına ve faydalı inanıyorum. Ancak Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal “Türkiye’ye ait gerçeklerimiz var” tabirini çok kullanırdı. Evet, bizim ülkemize ait gerçeklerimiz var. Dolayısıyla daha önce ele almamız gereken konular olduğunu düşünüyorum.

Print Friendly, PDF & Email