Fujıfılm Türkiye yeni baskı teknolojileri hakkında bilgilendirdi

Fujifilm Türkiye, Avrupa’nın en hızlı gelişen ‘karton ambalaj’ sektörü derneği olan KASAD ile önemli bir etkinliğe imza attı. Teknolojiye yaptığı yatırımlarla ve kaliteli işgücü ile Avrupa piyasasında saygın bir yer edinen KASAD’a üye 50 firma yetkilisi, Fujifilm Türkiye yöneticilerinin gerçekleştirdiği sunumda buluştu.

Karton ambalaj sektörünün önemli iş ortaklarından olan Fujifilm Türkiye ve KASAD (Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği) üyeleri, 27 Ocak tarihinde Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, geniş format dijital baskı, kalıp teknolojileri ve baskı kimyasalları sunumları yapıldı. Mevcut ürünler ve yeni pazarlar için yapılan ürün geliştirmeleri, sektördeki son teknolojik gelişmeler, inovasyon çalışmaları ile servisler hakkında bilgi verildi. Fujifilm Türkiye’nin grafik sektöründeki vizyonu anlatıldı; kağıt, mürekkep, su ve baskıdaki firenin azaltılması ile sağlanacak ekonomiye dikkat çekildi. Türkiye ve çevre ülkelerdeki aktif iş kolları ile satış ve servis ağının anlatıldığı toplantıda, Fujifilm Türkiye’nin gelecek dönemdeki çalışma planları sektörün ileri gelenleriyle paylaşıldı.

Sunumlar

Global ve Türkiye aktivitelerinin anlatıldığı seminerde, Fujifilm’in Türkiye ve çevre ülkelerdeki aktif iş kolları olan; medikal sistemler, grafik sistemler, endüstriyel ürünler, dijital kamera ve fotoğraf baskı ürünleri hakkında bilgi verilerek Fujifilm’in genel yapısı tanıtıldı.

UV Inkjet Baskı Sistemlerinin sunumu Grafik Sistemler Dijital Baskı Ürün Müdürü Murat Özkıray tarafından yapıldı. Gelmiş geçmiş en hızlı geniş format dijital baskı makinesi olan Onset X’in üstün özellikleri anlatıldı. Benzersiz endüstriyel tasarımıyla sınıfında en yüksek verimlilik ve kaliteyi sunan Onset X’in, yüksek güvenilirliğe sahip uzun ömürlü mühendislik donanımı büyük ilgi gördü. Onset’in yanı sıra oluklu mukavva basabilen diğer inkjet baskı sistemleri,  Fujifilm UV mürekkep teknolojisi, yüksek performanslı rulo–flatbed, LED UV teknolojileri değerlendirildi. Ayrıca çok yönlü ve katma değer sağlayan tasarımları hayata geçirme imkanları hakkında bilgi verildi.

 

Thermal Lo-Chem Sistem ZAC ve BA’nın sunumunu, Grafik Sistemler Malzeme Satış Müdürü Hakan Savaş yaptı. Sunumda, Intertech Technology Ödüllü, ZAC Banyo Makineleri, ZAC Box ünitesi, XR-1200F atık dönüştürme ünitesi, yüksek çevre duyarlılığına sahip Violet kalıp “PRO-V” konuları üzerinde duruldu. En yüksek ilgiyi ise az  kimyasallı, çevre dostu olan  ZAC sistem gördü. ZAC sistem ve bu sistemle kullanılan termal kalıplar; stabil kalite, uzun banyo ömrü , yüksek tiraj ve UV boya ile uyum özellikleriyle dikkat çekti.

 

Pro-T3 kimyasalsız kalıp ile RIP ve CTP Sistemlerini, Grafik Sistemler KoordinatörüAhmet Kocaman anlattı. Kocaman, kimyasalsız kalıp üretimi ve dünyadaki kullanıcı kitlesini, Pro-T3’ün çalışma sisteminin faydaları ve rakip ürünlere göre üstünlükleri ile pratik sonuçlarını değerlendirdi. Ayrıca; PDF tabanlı JDF destekli XMF Workflow’un özelliklerini ve internet üzerinden onay işlemi yapan (uzak onay sistemi) XMF Remote tanıtıldı. Ozalit basımında kullanılan ekipman ve sarf malzemelerde maliyetin düşürülmesi, geniş ebat (VLF) termal CTP sistemleri hakkında da bilgi verildi.

 

Fujifilm baskı kimyasalları Pressmax sunumunu ise Grafik Sistemleri Baskı Kimyasalları Uzmanı İbrahim Özyıldırım yaptı. Özyıldırım,  Fujifilm markasının küresel deneyimlerinin getirdiği kazanımları ve baskıcıların ihtiyaç duyduğu tüm çözümleri aktardı. Avrupa üretim merkezleri olan Almanya ve Belçika tesisleri ile Fujifilm Pressmax hazne suları  (tabaka, heatset, coldset)   ürün değerlendirmesi hakkında bilgi veren Özyıldırım; Pressmax,  solventler,  püskürtme tozları, su bazlı laklar, UV laklar, yardımcı malzemeler ile özel kimyasalları anlattı. Sunumların video gösterimleriyle desteklendiği seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

Print Friendly, PDF & Email