Pimms Group, SIGN İstanbul ile sezon açılışını yaptı

Selahattin Aygüler: “Uzun bir aradan sonra fuar havasına girmek, meslektaşlarımızla ve müşterilerle görüşmek son derece keyifliydi. SIGN İstanbul sayesinde müşterilerimizle yüzyüze temas kurmanın memnuniyetini yaşadık. Her yönüyle başarılı bir fuar oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Pimms Group, 9-12 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen SIGN İstanbul Fuarı’na katıldı. Her sene olduğu gibi fuar girişinde çok büyük bir stand alanında yerini alan Pimms Group, mevcut ve yeni teknolojilerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Alanında en iyi markaları temsil eden Pimms Group, fuarın en çok ziyaretçinin uğradığı standlardan biri oldu. Fuar performansı ile ilgili olarak Pimms Group Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aygüler sorularımızı yanıtladı.

Pimms Group olarak fuara hangi amaçlarla katıldınız? Bu amaçlarınız doğrultusunda nasıl bir fuar oldu?

Selahattin Aygüler: Uzun bir aradan sonra fuar havasına girmek, meslektaşlarımızla ve müşterilerle kontakt kurmak son derece keyifliydi. Pandemi dönemi boyunca müşterilerle telefon veya telekonferans ile bağlantılarımız oldu. SIGN İstanbul ile birlikte yüzyüze temas kurmak son derece memnuniyet vericiydi. Dolayısıyla hiçbir görüşme şeklinin birebir görüşmenin yerini doldurmadığını gördük. İlk günden son güne kadar yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşandı. Ziyaretçilerin de fuarı özlediğine şahit olduk. Pandemi kurallarına uygun olarak fuarımızı başarılı bir şekilde tamamladık. Ekonomik toparlanmanın da başlamasıyla birlikte yatırımlarında artacağına inanıyoruz.

Bu dönemde portföyünüze eklediğiniz yenilikler oldu mu? Varsa bu ürünlerin kullanım alanları ve kullanıcıya sağladığı avantajlar hakkında bilgi verir misiniz?

Selahattin Aygüler: Ağırlıklı olarak ambalaj ve tekstil pazarlarına yönelik yeniliklerimiz oldu. Özellikle ev tekstiline yönelik kumaşlara direkt baskı yapabilen yeni modelimizi SIGN İstanbul Fuarı’nda ilk kez sergiledik. Bununla birlikte pandemi döneminde online alışverişlerin hız kazanmasıyla ambalaj ürünlerine olan talepte ciddi bir patlama yaşandı. Karton ambalaj üretimi yapan yeni bir modelimiz geldi. Ürünlerimize ait tüm özellik ve avantajları fuar süresince misafirlerimize anlattık. Özellikle bu iki üründen oldukça umutluyuz. Hem ambalaj hem de tekstil pazarına yeni bir soluk getireceğine inancımız tamdır.

SIGN İstanbul’da standımızda Handtop, Homer ve kendi markamız Axia, ayrıca Technojet UV ve HP bas–kes ürünlerini sergiledik. Üreticilerin önemli bir ihtiyacını karşılayan Handtop’un 3.20 m UV baskı makinesi oldukça dikkat çekti. Yine Handtop 3.20 m rulodan ruloya ve tabaka basabilen hibrit UV baskı makinemiz yer aldı. Her iki makine de endüstriyel Kyocera baskı kafaları ile yüksek baskı hızı ve yüksek baskı kalitesi sunuyor. Bunun yanında kendi markamız olan Axia sublimasyon baskı makinesini de sergiledik. Fuarın şirketimiz açısından verimli geçtiğini söyleyebilirim. Katılım ve ziyaret noktası üst düzeylere çıktı. Fuar süresince Handtop HT3200UV Hybrid, Handtop HTL3200UV Roll to Roll, AXIA Tex 1803 Black Diamond, AXIA Direkt 3203, HP Latex 335 Bas ve Kes, Laminasyon makine grupları standımızda çalışır vaziyette yer aldı.

Öne çıkan makineler teknolojiler neler oldu?

Selahattin Aygüler: Yeni ürünlerimiz yüksek hız ve yeni fonksiyonlara sahip. Handtop’un endüstriyel modeli, HT2500 Robo UV baskı makinesi mevcut. Bu makine yüksek otomasyon özellikleri ve saatte 312 metrekare baskı hızı sunuyor. Kyocera baskı kafalı makine, 360×3600 dpi baskı çözünürlüğü, otomatik yükleme ve boşaltma, yüksek üretkenlik ve iş gücü tasarrufu, çok çeşitli esnek ve sert medyaya baskı olanağı, basit ve stabil çalıştırma avantajları sunuyor. Operatör sadece ‘start’ tuşuna basıyor; makine malzemeyi kendi alıyor, basıyor ve istifleme alanına koyuyor. PVC Levha, Foreks, Pleksi,Oluklu Mukavva ve Fotoblok gibi malzemeler kullanan tabaka baskı üreticileri için 2.5 m eninde bir makinedir.

Yeni fuar katılımlarınız devam edecek mi?

Selahattin Aygüler: SIGN İstanbul Fuarı’nın ardından Avrasya Ambalaj Fuarı ve FESPA Eurasia fuarlarında yer alacağız. “Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarında ‘Single Pass’ (tek geçişli) makinemizi sergilemeyi planlıyoruz. Bu makinemiz küçük ebatlı olduğundan oluklu mukavvanın yanı sıra promosyon işi yapan, ufak ebatlarda kolilere, poşetlere baskı yapmak isteyen, isme özel baskı yapmak isteyen üreticiler bu makine ile çok rahat, kalıp masrafı olmadan üretim yapabilecekler. Hızı dakikada 30 metre ve eni 40 cm’ye kadar oluklu mukavva, karton ve diğer tabaka malzemelere baskı yapabiliyor. Otomatik istifleme sistemi sayesinde ‘start’ tuşuna basılınca arkadan malzemeyi alıyor ve basılmış, bitmiş şekilde hızlı bir şekilde çıkarıyor. Bu Makinamızı İlk kez Avrasya Ambalaj Fuarında sergileyeceğiz. FESPA Eurasia fuarında da ziyaretçilerimizi standımızda bekliyor olacağız. Pandemide de tekstil sektörü durmadığı ve ülkemizde tekstil fuarı yapılamadığı için FESPA Eurasia fuarının gayet yoğun geçeceği kanaatindeyiz.

Son olarak vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Selahattin Aygüler: Fuar bizlere gösterdi ki, herkes iş yapmayı özledi. Hep birlikte fikir alışverişlerinde bulunma fırsatı bulduk. Moral ve motivasyonumuz arttı. SIGN İstanbul ile birlikte bir çıkış ivmesi yakalayıp sezonu başarılı bir şekilde devam ettirme çabasında olacağız. İnanıyoruz ki, pandemi sonrası da çok güzel işlere imza atacağız. Fuarı başarılı bir şekilde organize eden Tarsus Turkey firmasına ve fuarı ziyaret eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Print Friendly, PDF & Email