Prodigital, Sektördeki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyor

Prodigital, sektörde yaşanan gelişmeleri takip etmek için Çin’deki fuarları takip etti. 

Prodigital, yönetim kadrosuyla Çin’de düzenlenen DPES, Sign China ve LED Fuarı’nı ziyaret etti. Fuarda Türkiye’den gelen misafirlerini temsilcisi olduğu firmaların standlarında ağırlayan Prodigital, bazı yeni anlaşmalar da gerçekleştirdi.

Fuarın ardından Prodigital Genel Müdürü İbrahim Tekeş ile bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Bu yılki Çin DPES ve Sign China Fuarı’nı nasıl buldunuz?

İbrahim Tekeş: Bu seneki makine fuarının geçmiş yıllara göre etkili olduğunu düşünmüyorum. Çok fazla bir yenilik sergilenmedi. UV ve tekstil üzerine bazı çalışmalar vardı. Bu alanda sergilenen makinelerin henüz hazır olmadıklarını düşünüyorum. Henüz testleri tamamlanmamış makineleri standlarda sergileyen firmaları gördük. Bu sebeple bu yılki fuarı başarılı bulmadım. 

Sign China ve LED Fuarı’nda dikkatinizi çeken bir konu oldu mu?

Sign China ve LED Fuarı’nda da üreticilerin yenilikçi ürün üretmek için arayış içinde olduğunu gördük. Ancak bunu yaparken malzeme kalitesinden taviz verildiğini düşünüyorum. Bu da beraberinde kalitesizliği getiriyor. Malzeme konusunda belirli firmaların ciddi anlamda güzel çalışmalar yaptığına şahit olduk. Bu malzemecilerden birkaçı ile görüşerek anlaşmalar gerçekleştirdik. 

Temsilciliğini yürüttüğünüz markalarda yenilikler var mıydı?

Bildiğiniz gibi Gonzeng firmasının temsilciliğini yürütmekteyiz. Bu anlamda firmanın bazı yenilikleri oldu. Gonzeng son derece hızlı makineler üretti. Çin’deki fuarda sadece Gonzeng’in üretimi olan yeni makine çalışır durumdaydı. Bu alanda ilk olduklarını söyleyebilirim. Spectra’nın yeni temizlenebilir bir kafa modeli var. 24 pikolitrelik modeli piyasaya sunuldu. Bu kafa açılıp, temizlenebilmektedir. En büyük problemlerden biri olan kafa arızalarına anında müdahale imkanı vermektedir. Bu makine Temmuz ayındaki Şangay Fuarı’nda satışa sunulacak. Yine diğer grup makinelerinin satışları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Bir diğer temsilciliğimiz olan Kore markası Dilli, rulodan ruloya baskı yapabilen 320 cm ebatlı makinesini bu yıl piyasaya sundu. Yine Dilli’nin hem tabaka hem rulo basabilen hibrid makineleri bulunuyor. Bunlara ilave olarak flatbed basabilen bir makinesi piyasaya sürüldü.

Yine Koreli DGI firması yeni Konica 1024 8 kafalı 320 cm ebatlı bir makineyi piyasaya sundu. Saatte 200 metrekare hıza ulaşabilen bu makineyi çok uygun fiyatlarla piyasaya sunmayı amaçlıyoruz.

Fuara Türkiye’nin ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’den birçok meslektaşımızı fuarda gördük. Son kullanıcılarda fuara geldi. Bu noktada bir mesaj vermek gerekir. İthalat yapmak gerçekten kolaydır. Ancak önemli olan hizmetin devamlılığını sağlamaktır. Buradan makineyi almakla iş bitmiyor. Buradan makine alıp çok zahmetler çeken, makinesi atıl duruma düşen firma oldu. Bu bir hizmet işidir. Herhangi bir arızaya veya sorun olduğunda Türkiye’de ulaşabileceğiniz bir firma olmalıdır.

Fuarı Bekir Zengin beyle birlikte takip ettik. Bekir Zengin, teknik konulardaki bilgi birikimi ile bize son derece destek olmaktadır. Çin’de bir makine üretildiğinde önce fabrikasında test etmesi gerekirken, bu firmalar satıldıktan sonra testlerine başlanıyor. Bu noktada dikkat etmek gerekir. 

Sektöre vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Bizler temsilciliğini yürüttüğümüz Mutoh, Aristo, Dilli, DGI ve Amerikan UV baskı makinesine yoğunlaşmış durumdayız. Kaliteli ürünler gelirse bu sektör daha iyi noktalara ulaşır. Türkiye’yi bu anlamda makine çöplüğüne döndürmemek gerekir. Bugün gururla söyleyebilirim ki, kompozit levhalar, dekotalar, CNC levhalar ve pleksiler Türkiye’de üretiliyor. Sektöre sahip çıkmak gerekir. Bunu yapmak içinde kalite çıtasını yukarıda tutmak gerekir.

 

 

Print Friendly, PDF & Email